10 February, 2010

PIRING HITAM (LP)

Antara hobi aku pada masa ini ialah mengumpul piring hitam. Memang payah nak dapatkan koleksi berharga ni. Kalau di KL, tempat tumpuannya mestilah di Amcorp Mall, tetapi mesti bersiap dengan harga yang kadang-kala tak masuk akal. Nasib baiklah aku ada sumber yang lebih murah untuk memperoleh bahan-bahan ini dan di bawah ini adalah koleksi piring hitam kumpulan Search yang paling berharga bagi aku. Semua dah ditandantangani oleh anggota Search dan rasanya buat masa ini koleksi ini mungkin dah mencecah nilai ribuan ringgit.

LP Di Pintu Sepi.
Antara yang paling berharga sebab ini adalah album kontroversi Search dgn Polygram
LP Search Sepuluh Tahun
Dikeluarkan sekitar tahun 1991 sempena 10 tahun kumpulan Search


LP Langit dan Bumi
Antara koleksi album Search terawal dan memang sukar untuk dicari

LP Karisma
Sayang sekali LP ini hanya memuatkan 4 buah lagu. Rasanya ada versi penuh untuk LP ini

LP Fenomena
Album yang mencatatkan sejarah dan fenomena kepada kumpulan Search. Antara LP yang paling bernilai buat aku. Kalau ada orang offer RM 10,000.00 pun belum pasti aku akan jual..he..he..

4 comments:

Rusdi Abd Rahman said...

Sharrul,
Memang penuh bernilai LP yang dimiliki itu apatah lagi LP Search, bukan sembarangan orang dapat milikinya.
Tahniah.

Wan A. Rafar said...

Sdr Sharrul,
Saya pun ada menyimpan beberapa keping LP ketika saya muda-muda dulu. Tetapi sayang alat pemainnya (player) sudah rosak.

muhammad shahrull babd wahab said...

kalau nak player boleh hubungi saya

muhammad shahrull babd wahab said...

hubungi saya 0195479661