12 August, 2010

RAMADAN DATANG LAGI


Sekejap sahaja masa berlalu, dan Ramadan seperti lazimnya tiba kembali. Sebelum Ramadan, aku agak sibuk dengan tugas di pejabat dan dalam kesibukan tu sempat juga curi masa bawa keluarga ke Kuala Lumpur sempena hari lahir puteri aku. Minggu lepas sempat juga balik ke kampung untuk menjengah sedara mara di sana. Aku sempat menziarah tok ngah rokiah & Pak Lang E di Taiping yang uzur, sempat juga ke pembukaan kedai Zephyr Rock Station kepunyaan sepupu di Bandar Perda, Bukit Mertajam. Sehari sebelum puasa sehinggalah ke hari ini masih dalam mood selsema yang memang mengganggu untuk melaksanakan tugas harian.
Tak seperti tahun-tahun sebelum ni, kalau biasanya aku dan isteri kelam-kabut mencari tepung, marjerin, butter, gula dan lain-lain untuk buat bisnes biskut raya. Untuk tahun ni kami bertukar angin untuk mencuba menjual nasi dan lauk-pauk berhampiran pejabat aku. Alhamdulillah, setakat semalam sambutannya agak baik walaupun pertama kali kami mencuba. Harap-harap ini merupakan langkah pertama untuk meneruskan misi isteri aku membuka restoran.
Dan buat semua sedara-mara dan rakan-rakan yang sudi menjengah blog ini walaupun ketika ini jarang-jarang dapat dikemaskini, aku ucapkan Selamat Menyambut Ramadan. Semoga kita dapat menyambut bulan yang mulia ini dengan penuh kesederhanaan dan merasai nikmat berpuasa sepenuhnya.

2 comments:

Rusdi Abd Rahman said...

Sharrul,
Kirim Nasi Kukus dan Gulai Kawah ke JB ya...
Jika hendak buka restoran jangan lupa kita di JB ini ya...

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA